Topmodel.bg  »  Статии  »  Уроци за модели  »  Преглед

Към бъдещите модели...

18.03.2012


Към бъдещите модели...

Реших да пусна тази тема,защото от доста време забелязвам ,че има едно малко недоразумение в това какво  представлява професията модел и какви качества трябва да притежавате за нея,това са изикванията на професията както тук ,така и навсякаде по света , и касае само момичета ,които са тръгнали да се занимават сериозно с това,а не девойки искащи да създават измислен  PR около себе си ,за да приблекат нечие внимание.

1.Как трябва да изглеждам...

1.1-За момичета: ръст-170-180см ,нормално телосложение, хубава кожа ,без татуировки и пиърсинги ,естествена и по възможност небоядисана коса. Спретнат  и поддържан вид,без да прекалявате .

 

 

 

 

 

 

 

1.2-За момчета: ръст над 184см , нормално телесложение ( в никакъв случаи това не значи здрави мускули тип Рамбо) , без татуировки ,хубава кожа ,здрави зъби.Спретнат  и поддържан вид,без да прекалявате .

 

 

 

 

 

 

 

  2.Как не трябва да изглеждам... В никакъв случай не ходете с много грим ,с прекален обем в косите,вафлички и всичко,което ще ви помогне да заприличате на някоя поп фолк звазда.Не сменяйте цвета и дължината на косата си нон стоп.

 

 

 

 

 

 

 

Не се опитвайте да копирате някого,усмихвайте се и бъдете себе си ,защото това,за което са жадни днес фотографите е личността!

3.Колко пари ще получавам,каква ще ми е заплатата... Моделите работят на хонорар,който е идивидуален според ангажимента,местоположението му и самия модел разбира се.Ако си ново лице,не се фокусирай върху парите,а върху себе си.Като начало е добре да снимате с възможно повече хора на принципа ТФП ,за да си направите добър бук, ако това не ви устройва има достатъчно фотографи,на който може да платите ,за да ви направят снимки .Тогава, когато имате силен бук ,с който вашите клиенти ще са сигурни,че ще се справите с  ангажимента ,за който са ви наели може да очаквате хонорар. 

4.Ама аз не се харесвам така... Често се случава по време на ангажимент моделите да създават напрежение ,защото дадената визия,която са избрали екипа на него лично не му допада.Да си модел озназачава и да си актьор и понякога се налага да влизате в дадена роля ,дори и тя да не ви хареса.Научете се да бъдете професионалисти не мрънкайте,не се мешете в работа на останалата част от екипа.

5.Не прекалявайте със самочуствието си ...Няма лошо,а дори е желателно да имате самочуствие,но прекалявайте с него.Никой не обича да работи с надути девойки ,които се имат за голямата работа.Когато ви изпращат запитване за снимки,ревю,кастинг или каквото и да е било,бъдете любезни ,уважавайте хората ,които са ви обърнали внимание и отговаряйте на съобщенията им било с положителен или отрицателен отговор.Бъдете сериозни ,не лъжете за мерките си.Не се уговаряйте за ангажимент без да сте сигурни ,че ще отидете.Така губите времето и доверието на човека,което ще ви донесе само негативи. Бъдете коректни .

  • НАДЯВАМ СЕ ДА НЕ СЪМ ОБИДИЛА НИКОГО С ТАЗИ ТЕМА.ЖЕЛАЯ  ВИ УСПЕХ.

Радостина Иванова

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg