Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Свежа идея за бърз метаболизъм!

25.02.2010


Свежа идея за бърз метаболизъм!

Едвали има човек, особено в модните среди, който да не бленува за ултра бърз метаболизъм.
Ако можеше това да се постигне без многобройни часове във фитнес залата или строги, изтощителни диети, щеше да бъде страхотно. Нали?

Истината е, че всъщност е възможно.
Учени доказват, че домашно приготвеният чай от джинджифил, може да ускори метаболизма с 25%. Дори и да не практикувате абсолютно никакъв спорт, това не е проблем, защото чудодейната подправка, позната на хората още от древността, джинджифилът, притежава поразителни способности.
Корените джинджифил потискат апетита, като понижават киселинността на стомаха и по този начин подпомагат храносмилателната система.


Освен това джинджифилът има антибактериални, противовирусни и успокояващи действия. Наред с другите си качества, джинджифилът премахва гаденето, стомашните колики и газовете в червата.
Корените от растението съдържат етерично масло, протеини, липиди, лецитин, бета-каротин, мастни киселини, протеинсмилащи ензими и др.
А ето я и рецептата за чудодейната напитка:

1 щипка джинджифил на прах се запарява с 300мл топла вода за 15 минути и напитката се изпива топла, половин час преди всяко хранене. Освен, че ще подпомогне на организма ви, да усвой по-бързо храната, този чай е изключително полезен и тонизиращ. Можете да добавите малко мед или подсладител, тъй като джинджифилът притежава леко лютив вкус.

 

Савина Николова
Редактор "Новини"
  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg