Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за мъже  »  Преглед

Как косата ви да придобие влажен вид

01.08.2008


Как косата ви да придобие влажен вид

Харесвате ли как изглежда косата ви, когато е влажна? За щастие този външен вид вече не се свързва само с тежките отпуснати и лъскави къдрици, но и с поддържането на бляскава коса с открояващи се отделни къдрици. Вижте как се прави това:

1. Изберете подходящия за вас продукт, за да изглежда косата ви влажна.

Не се примирявайте с какъвто и да е продукт. Ще трябва да направите проучване (дори и малко), за да придадете на косата си подходящия ефект. На първо място трябва да помислите какъв е типът ви коса. Ако тя е плътна или трудна за обработка, можете да подобрите нещата с по-силен тип гел като по-траен продукт и ако косата ви е къдрава, може би ще поискате да опитате продукти, съдържащи съставки за изправяне на косата.

Друг важен аспект, върху който трябва да помислите, е качеството на гела ви. Много е важно да изберете подходящ за косата ви гел, но също така важни са формулите, които предотвратяват пърхота. Кой се интересува от влажния вид на косата, когато имате пърхот?

2. Нанесете гела си за коса.

Дори и ако стилът на косата ви я прави да изглежда разбъркана, това не означава, че трябва да нанасяте гел, когато е мръсна. Вместо това следвайте основните правила за нанасяне на гел: сложете малко гел в едната ръка, разтъркайте го между двете си ръце и го нанесете върху влажна коса, която е била подсушена с кърпа.

Ако спазвате тези правила, използването на продукти за влажен вид ще бъде много по-лесно. Трябва обаче да бъдете внимателни, когато оформяте косата си така, че да изглежда влажна. Косата може да изглежда влажна, без да се налага да се къдри. Когато нанасяте гел върху влажна коса, ще получите по-лек ефект, така че се налага да помислите също така колко точно гел използвате.

Имате ли дълга коса? Не слагайте прекалено много гел, за да компенсирате. Вместо това вложете пари във висококачествен гел, чиято формула е насочена към допълнителна трайност.

3. Помислите и за други възможности.

Със сигурност гелът не е единственият ви избор, за да придадете на косата си влажен вид. Брилянтин, който е направен без мазнина или полимери, подобни на гела, могат да придадат на косата ви гладък, влажен вид. Ако потърсите продукти с формули за повече блясък, поддържането на влажния вид на косата ви става още по-лесно.

Допълнителни съвети:

Въпреки че влажният вид се постига най-лесно, когато нанесете гел и оставите косата си да изсъхне по естествен път, ако искате косата ви да има малко по-естествен вид и да блести, можете да я подложите на бърза струя на сешуара.Косата ви, върху която сте нанесли гел, ще изглежда най-добре вечер. Понякога е добре влажният вид да се запази само за клубовете, както женския еквивалент на ефекта "опушено око".

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg